No products in the cart.

Jerzy Świdergał

Miejscowość: Zator

Sprzedaje: jajka, mąki

Certyfikat eko: nie

Historia chowu kur w naszym gospodarstwie rozpoczęła się w roku 1960 od rasy kur zielononóżek, następnie poprzez inne rasy i trwała do roku 1992. Jednakże w 2001 roku dzięki możliwości zdobycia bogatszej wiedzy o wartości jajka postanowiliśmy wznowić hodowlę kur. Karmienie kur oparliśmy na zbożach pozyskiwanych z naszego gospodarstwa gdzie ograniczyliśmy do minimum nawożenie i opryski. Z czasem wystąpiliśmy o uzyskanie Certyfikatu jako gospodarstwo ekologiczne. Po 3 letnim okresie przejściowym uzyskaliśmy Certyfikat Ekologiczny. Gospodarstwo jest nadzorowane przez Instytucje Państwowe (Sanepid, Weterynaria) oraz Jednostkę Certyfikującą. Kury karmione zbożami z Certyfikatami Ekologicznymi znoszą jajka o najwyższej wartości odżywczej, witaminowej i organoleptycznej. Natomiast we wszystkich innych rodzajach hodowli kur dopuszczalne są pasze przemysłowe i zboża różnego pochodzenia.

Na przyjemności z spożywania jajek jako bogatego źródła witamin i samego zdrowia zaprasza hodowca Grzegorz Świdergał

ZAMÓWIENIA

PRZYJMUJEMY ZAMÓWIENIA NA SOBOTĘ DO CZWARTKU, DO GODZ. 22.00.