Jesteśmy domową pierogarnią założoną z pasji dwóch ambitnych kobiet ze wsi – pięknej i spokojnej Trzciany koło Bochni. Marysia i Agnieszka 4 lata temu stworzyły od wałka i stolnicy firmę, która obecnie daje prace 10 paniom z ciężkimi sytuacjami życiowymi. Tworzymy z pasją smakołyki, które pokochał Kraków i nie tylko! Od przepysznych pierożków i uszek z cieniutkim ciastem wypełnionym farszem, które kusi podniebienia zarówno znawców tradycyjnych smaków (ruskie, z mięsem, kapustą i grzybami, szpinakiem, truskawkami) oraz tych ceniących doskonałe połączenia (z “suską”soczewicą, czy ostatnie HITOWE kołduny litewskie Leszka Kawy), aż przez domowe krokieciki, naleśniki, aż po idealne gołąbki (także te wegetariańskie), kluski i pyzy. Rozpieszczamy “malinową chmurką, babcinym sernikiem z pianką, staropolskim “czeskim” czy nowymi ciastami na podstawie odgrzebanych z dawnych czasów przepisów. Zawsze wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów podrzucając co rusz nowinki i “smaczki”.
Robimy tradycyjnie: bez chemii, sztucznych dodatków i bogatego parku maszynowego. Mrozimy i pakujemy hermetycznie, używamy tylko składników pochodzących z małych gospodarstw głównie z małopolski. Mamy również produkty ECO i chcemy je rozszerzać.
Wiary, że to jest to, co w życiu chcemy robić, dodają nam nasi klienci, dzięki którym w 2015 roku zdobyliśmy główną nagrodę na krakowskim Festiwalu Pierogów…. w tym roku też mamy HIT:)
ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA PRZEPYSZNE ZAKUPY
Certyfikat EKO: częściowy;