Andrzej Wnęk

To jeden w wystawców, który najwcześniej postawił na ekologię. Gospodarstwo rodzinne Pana Andrzeja ma już kilkunastoletnią historię. Chleb wypiekany przez Pana Wnęka w całości wytworzony jest metodami tradycyjnymi. Do jego wyrobu używana jest wyłącznie mąka pozyskiwana z rosnących w gospodarstwie zbóż: pszenicy, żyta i orkiszu. Zboża są własnoręcznie mielone kamiennymi żarnami, a wypiek odbywa się w przydomowej piekarni
Podstawą rodzinnej receptury jest więc wyłącznie na ekologiczna mąka razowa, oraz tradycyjny zakwas chlebowy.

Miejscowość: Lipnica Górna

Na targu: cały rok (sobota)

Sprzedaje: chleb

Certyfikat eko: tak (Biocert)

Zakończyliśmy przyjmowanie zamówień na ten tydzień. Zapraszamy ponownie w sobotę od godz 20:00.

Dostarczamy na terenie Krakowa i wybranych okolic.