Daria Latała JeDynie

W małym tradycyjnym gospodarstwie rolnym uprawiają wszystko to co
zapomniane i nietypowe. Naturalnymi metodami łączą tradycję i nowoczesność.

JEdynie to miejsce pod Krakowem, na niewielkiej farmie. Specjalizują się w uprawie dyni jadalnych jak i ozdobnych. Posiadają w ofercie 90 gatunków (w sezonie). Ponad to zajmują się uprawą innych warzyw. Wyhodowane z troską i starannością od dawna zachwycają smakiem i pozyskują z roku na rok coraz więcej zwolenników. Swoją wiedzę i doświadczenie stale poszerzają i uzupełniają o kolejne gatunki i odmiany.

Orientacyjna oferta sezonowa (może ulegać zmianie, zależy od pogody):

Marzec- Kwiecień: musztardowce, mizuna, szpinak, sałaty; zioła, pak choy

Maj: mizuna, musztardowce, pak choy, jarmuż fioletowy, zielony, toskański, botwina, boćwina, kapusta biała, zioła w pęczkach, kolendra, mięta, pokrzywa, młode pędy chmielu, kalafior, kalarepa, fenkuł, seler naciowy, rabarbar

Czerwiec: młody bób w strąkach, kapusta biała, zielona papryka, cukinia, kwiaty cukinii, patisony, fasolnik, kwiaty jadalne, zioła w pęczkach, fenkuł, seler naciowy, bakłażany

Lipiec: kolorowe papryki słodkie, papryka ostra, cukinie, ogórki, bakłażany, patisony, balsamka, okra, cukinia, kwiaty cukinii, zioła w pęczkach, fenkuł, dynie

Sierpień: dynie, kiwano, papryka, cukinia, kwiaty cukinii, zioła w pęczkach, fenkuł, bakłażany, ogórki, okra (małe ilości)

Wrzesień: dynie, papryki, zioła w pęczkach, cukinia, ostatnie kwiaty cukinii, bakłażany, ogórki

Październik: ostatnie zioła w pęczkach, to co przetrwa przymrozki;)) papryka, dynie

Listopad-luty: dynie, warzywa korzeniowe

Wyświetlanie 1–12 z 58 wyników